
Gardsbrenneriet
Gardsbrenneriet vart starta i 2009, og drivast fra ein gard som ligg solfylt til på Hauge mellom fjord og fjell i vakre Nordfjord.
Gardsbrenneriet har spesialisert seg på å bruke lokale råvarer frå frukt og bærmiljøet her i Nordfjord og ønskjer å utvikle spanande produkt som vil falle i smak for alle som setter pris på god drikke enten det er til mat eller til fest.
Tanken har fra starten vært å utvikle eigne metodar, prosessar og smakar for å lage noko unikt. Tradisjonell destillasjonsteori og praksis ligger til grunn for å produsere alkoholen men smaken og aromaen ville vi gjerne utvikle og lage med egne metoder som
Tanken har fra starten vært å utvikle eigne metodar, prosessar og smakar for å lage noko unikt. Tradisjonell destillasjonsteori og praksis ligger til grunn for å produsere alkoholen men smaken og aromaen ville vi gjerne utvikle og lage med egne metoder som
Gardsbrenneriet har spesialisert seg på å bruke lokale råvarer frå frukt og bærmiljøet her i Nordfjord og ønskjer å utvikle spanande produkt som vil falle i smak for alle som setter pris på god drikke enten det er til mat eller til fest.
Tanken har fra starten vært å utvikle eigne metodar, prosessar og smakar for å lage noko unikt. Tradisjonell destillasjonsteori og praksis ligger til grunn for å produsere alkoholen men smaken og aromaen ville vi gjerne utvikle og lage med egne metoder som bygger på mer eller mindre kjente kjemiske og fysiske prinsipp.
Gjennom dei siste åra har det blitt utvikla ein eigen prosess og til dels eige utstyr. Mykje ny teknologi er kjøpt inn på garden og noko måtte utviklast fra botnen av, då det finns begrensa med utstyr for å gjere det vi ville i den skalaen som passar til eit gardsbrenneri. Resultatet er unikt og basert på tilbakemeldingane fra markedet, virkar det som at Gardsbrenneriet har lykkast.
Med hovedfokus på frukt og bær, samt lokale krydderurter og andre spanande ting vi kan finne i naturen, fortsette det å bli utvikla nye produkt og utfordre på kvalitet og smak!
Tanken har fra starten vært å utvikle eigne metodar, prosessar og smakar for å lage noko unikt. Tradisjonell destillasjonsteori og praksis ligger til grunn for å produsere alkoholen men smaken og aromaen ville vi gjerne utvikle og lage med egne metoder som bygger på mer eller mindre kjente kjemiske og fysiske prinsipp.
Gjennom dei siste åra har det blitt utvikla ein eigen prosess og til dels eige utstyr. Mykje ny teknologi er kjøpt inn på garden og noko måtte utviklast fra botnen av, då det finns begrensa med utstyr for å gjere det vi ville i den skalaen som passar til eit gardsbrenneri. Resultatet er unikt og basert på tilbakemeldingane fra markedet, virkar det som at Gardsbrenneriet har lykkast.
Med hovedfokus på frukt og bær, samt lokale krydderurter og andre spanande ting vi kan finne i naturen, fortsette det å bli utvikla nye produkt og utfordre på kvalitet og smak!
Info:
- Phone number (booking): 47 95162028
- Phone number: 47 95162028
- Contact person email: jann@gardsbrenneriet.no
- Visiting address: Øvre Nordstranda 96 Postal Address: 6823 SANDANE