Riksteatret: Jeanne d'Arc

Riksteatret: Jeanne d'Arc

Kva er vi villige til å kjempe for i dag? Haustens storsatsing på Riksteatret er historia om den unge jenta som gjekk i døden for ei sak ho trudde på. Kven var Jeanne d’Arc, og kor kom motet h...

Kva er vi villige til å kjempe for i dag?Haustens storsatsing på Riksteatret er historia om den unge jenta som gjekk i døden for ei sak ho trudde på. Kven var Jeanne d’Arc, og kor kom motet hennar frå? Kva er det med skjebnen hennar som framleis rører ved oss - seks hundre år etter at ho blei brent på bålet, og gjort til helgen?


Historia om Jeanne d´Arc vedkjem oss. Også i dag ser vi at mange er villige til å ofre livet for noko dei opplever som større enn dei sjølve. Kan ein samanlikne kampen hennar med det?


Regien er ved Eline Arbo. Når Arbo lagar teater om historiske skikkelsar, ser ho dei med vår tids auge. - Jeanne d´Arc passa ikkje inn i samfunnet, seier ho. Ho kjempa åleine og måtte gå i døden for si eiga overtyding.Om du møter Jeanne d ‘Arc for første gong eller kjenner historia frå før, er du hjarteleg velkomen i teateret. Slik verda no er blitt, kjennest det ekstra meiningsfylt å lage framsyningar som kan vekke engasjement for ei betre verd.Premiere i Oslo 26. august. Turnépremiere i Svolvær 31. august.Med Monica Dybwad, Elias Moussaoui Anseth, Gorm Grømer, Oscar Jean, Eirik Langås Jørgensen og Mats Moe.

Av Lucas Svensson. Omsett av Oda Fiskum. Regissør Eline Arbo. Scenograf Olav Myrtvedt. Kostymedesignar Alva Walderhaug Brosten. Lysdesignar Øyvind Wangensteen. Komponist Thijs van Vuure. Dramaturg Oda Radoor. Produsent Silje Vigerust Vinjar. Produsert av Riksteatret.

Info: