Opplev majestetiske Oldedalen med kajakk | Briksdal Adventure

Address: Oldevatn Camping, 6788 Olden Dato: Tysdag 6 jul 2021 - torsdag 30 sep 2021 Vis kart

Address: Oldevatn Camping, 6788 Olden

Ein kajakktur på Oldevatnet i Oldedalen er kanskje den beste måten å oppleve den mektige og storslåtte naturen i Nordfjord på. Turen passer for dei aller fleste og du treng ingen forkunnskap. Instruksar/opplæring vil bli formidla av våre erfarne guider.

 

Bli med på ein spennande og rolig kajakktur i majestetiske Oldedalen i Nordfjord, omkranset av fossefall, ruvende fjell og Jostedalsbreen Nasjonalpark. Oldedalen er ein sydvendt dal innerst i Nordfjord. Sentralt i dalen er Oldevatnet med et areal på 7,9 kvadratkilometer, som er 12 kilometer langt og ligger 33 meter over havet. Mest kjent er trolig den turkise/smaragdgrønne fargen på vannet. Hva dette kommer av, får du vite underveis, mens du kjenner på fornemmelsen av at du nærmest svever.

Du trenger ingen tidligere padle erfaring for å delta på denne opplevelsen. Husk å ta med kamera* slik at du kan forevige opplevelsen og det storslåtte landskapet rundt deg. Dette er ein utmerket tur for deg som ønsker å prøve kajakkpadling for første gang, eller for deg som har padla tidlegare. Turen er akkurat lang nok i vakre omgivnader. Underveis vil guiden gi deg lokal historie-, natur- og kulturkunnskap.

Av sikkerhetshensyn benytter vi doble kajakker, som er veldig stabile og lettpadla. Du kan saman med andre nyte opplevinga og ein god samtale.

Varighet: inntil 3-4 timar
Avgangar: kl. 11:00 (ons-man) - andre tider er mogleg på forespurnad
Kapasitet: min. 4 personar / maks. 16 personar
Sesong: mai - september
Aldersgrense: frå 10 år (ifølge med foresatt/vaksen)
Krav: deltakere må kunne symje

- Kajakk, padleåre, padlevest og spruttrekk er inkludert.
- Du treng ikkje padle erfaring for å delta på denne turen.

* Kamera anbefales å medbringe, men på eget ansvar. Ta gjerne med en vanntett pose/veske el. om nødvendig.

Kajakkturen starter ved Oldevatn Camping, om lag 10 kilometer fra Olden sentrum i retning Oldedalen/Briksdal (sørover). Følg Fv724 enten med bil, eller så du kan låne sykkel på Mølla Gjestehus langs Rv60 (ca. 11 km distanse til Oldevatn Camping). Det er mulig å parkere bilen ved startstedet. Det er også mulig å parkere bilen ved Mølla Gjestehus, viss du ønsker å sykle til Oldevatn Camping som ein del av opplevinga.

Viss du ønsker du å låne sykkel, eller å sitte med guiden, hører vi gjerne fra deg for nærmere avtale: +47 57 11 80 70 / [email protected]

Vis meir

Bestill no

Om denne aktiviteten

Telefon booking
+47 57 11 80 70
Telefonnummer
+47 57 11 80 70
Kontaktperson
Frode Briksdal
Kontakt e-post
Build: 22.07.2021 10:48:21, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8585.cbischannel-31800.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails