Annonser

Fjord Norge i fugleperspektiv

Opplev Nordfjord og resten av Fjord Norge frå fugleperspektiv! 360-graders panorambilete lar deg sjå regionen slik du aldri har sett den før. Opplev sommarstemning i fjordlandskapet med Skåla, Briksdalsbreen, Selje og Stadhavet, Ålesund, Geirangerfjorden, Sognefjorden og mykje meir.

Skåla i Loen. Med Skålatårnet på toppen 1848 m.o.h.
Skåla i Loen. Med Skålatårnet på toppen 1848 m.o.h.
Foto: Making View

Stryn & Nordfjord

Nordfjord har storslått og variert natur mellom breer, fjord og hav, og er reisemålet for deg som ønsker en aktiv ferie. Skåla - 1848 m.o.h. – er Norges lengste motbakke. På toppen får du fantastisk fjordutsikt og kan besøke det karakteristiske Skålatårnet. Briksdalsbreen er den mest kjente armen av Jostedalsbreen, den største isbreen på det europeiske fastlandet. Fra Trollenykjen i Eid har du panoramautsikt over fjord og fjell. På pilgrimsstaden Selje Kloster kan du besøke klosterruinene og bli kjent med den dramatiske legenden om Sankta Sunniva.

> Skåla i Loen
> Briksdalsbreen
> Trollenyken i Eid
> Nordfjordeid
> Selje Kloster & Nordfjord

Velg fullskjermvisning på bilete under. Ved å trykke på "View more" får du sjå dei andre bileta.

 

Geirangerfjord, Ålesund & Sunnmøre

Jugendstilbyen Ålesund
Kåret til Norges vakreste by! Spennende arkitektur i umiddelbar nærhet til fjordene utgjør en uimotståelig kombinasjon.
> Ålesund sett fra fjellstua
> Ålesund by
> Geirangerfjorden - Vesterås (nasjonal turistveg)
> Syv søstre fossefall
> Ørnesvingen: utsiktspunkt høyt over Geirangerfjordnen (nasjonal turistveg)
> Leknes - Hjørundfjorden
> Trollstigen
> Trollveggen

Sognefjord

Nærøyfjorden er den vakreste og villeste sidearmen til Sognefjorden, og er på UNESCO sin verdensarvliste. Aurlandsfjorden er også en fjordarm til Sognefjorden. Her finner man bratte og urørte høyder, og innerst i fjorden finner vi vakre Flåm - et paradis for den som søker unike naturopplevelser!
> Aurlandsfjord og Nærøyfjord
> Nærøyfjord
> Aurlandsfjord, Stigen gard og Undredal
> Aurland og Stegastein utsiktspunkt (nasjonal turistveg)
> Flåm

Hardangerfjord

Hardanger er kjent for både dramatiske landskap med fjell, bre, fosser og fjorder, men også for fruktdyrking med epler, pærer, plommer og moreller. Blomstringen har tiltrukket seg turister i over hundre år, som kommer for å oppleve den fantastiske blomstringen av tusenvis av frukttrær mens snøen enda er å se på fjelltoppene.
> Folgefonna
> Lofthus
> Vøringsfossen
> Eidfjord

Stavangerregionen

I Stavangerregionen er alt innen rekkevidde! Natur, kultur, byliv og landsens rolighet: alt du trenger for en en ferie rik på opplevelser.
> Vågen i Stavanger
> Borestranden, Jæren

Ryfylke

Preikestolen er et platå som rager 604 meter over Lysefjorden, og ser ut som den er skåret ut med kniv. En sti går opp til Preikestolen i småkuppert terreng, og opplevelsen av å stå øverst på platået er vel verdt turen. Derfra får man nydelig utsikt over Lysefjorden: en 40 km lang fjord med høye fjell. Kjerag - 1084 meter, er den høyeste toppen i Lysefjorden.
> Preikestolen og Lysefjorden
> Lysefjorden
> Lysebotn
> Kjerag og Lysefjord

Sist oppdatert   19.11.2013  
RELATERTE PRODUKTER

Copyright © Bjarte Haugen

Stryn

Briksdalsbreen

Den mektige Briksdalsbreen er ein del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. frå 1200 meters høgd stuper det ville brefallet heilt ned i den frodige, tronge Briksdalen - eit syn som kvart år trekkjer til seg 300 000 gjester frå heile verda. God mat og drikke,...

Copyright © Sverre Hjørnevik/Fjord Norway

Stryn

Skåla

Det store høgdepunktet Skal ein til topps her i livet, må det motbakkar til. For å nå toppen av Skåla (1848 m), må du gå den lengste i landet. Gull av gråstein! Skåla - den vakre giganten av eit fjell - ruvar over Loenbygda. Ein god sti, bygd for hand, snirklar seg gjennom den grove steinura. 1848 vertikale meter frå fjordkanten. Skålatårnet er ei ubetjent DNT-hytte utanom det vanlege for dei som vil ha ei overnatting eller lage seg ein kaffikopp på toppen. Den var opphavleg bygd som eit sanatorium, og kuren er framleis effektiv: Det finst ikkje noko som gjer deg friskare enn fjordutsikt og  svalande bris frå Jostedalsbreen.


Copyright © Thomas Bickhardt/BickFoto

Selje

Selja Kloster

På øya Selja, 15 min. båttur frå Selje, ligg ruinane av Selja kloster. Klostertårnet er intakt. Klosteret vart bygt av Benediktinermunkar tidleg på 1100-talet. Legenda om den heilage St.Sunniva, som leid martyrdøden her, lever vidare. Selja vart i...

Copyright © Making View

Eid

Trollenyken

Støl i kroppen Du kan ete nista di på ein idyllisk setervoll, eller på toppen med vidstrakt panorama over fjord og fjell – midt i Nordfjord.   Turen til Trollenykjen ved Nordfjordeid har to høgdepunkt. Minst. Halvvegs mot toppen kjem du til den vakre Skipenessetra. Ein times tid seinare står du på toppen av Trollenykjen - med utsikt over både Hornindalsvatnet, Nordfjorden og fjell i alle retningar. Det er så ein får dårleg samvit på toppen. Kan ein få så mykje igjen for eit par timar på tur? Ja. Nokre fjell er rause med gåvene.Kontaktinformasjon

Reisemål Stryn & Nordfjord AS
Perhusvegen 24, NO-6783 Stryn
Tel. +47 57 87 40 40  
E-mail: mail(a)nordfjord.no

Booking: +47 57 87 40 53
booking(a)nordfjord.no

 

Logo DSN

Våre partnarar